Hammer 940x116

Indul a jégtörők szezonja

2012.12.04.
(0 szavazat)
Szerző 
A Red Bull Crashed Ice 12. szezonja a tavalyitól eltérően öt futamból áll majd, amelyeket a már megszokott forgatókönyv szerint, Észak-Amerikában és Európában rendeznek meg.

Az évek óta töretlen népszerűségnek örvendő extrém jégkorcsolyázás sosem látott magasságokban tér vissza 2012/2013-as szezonban.

A tavalyi évben a nézőszám stabilan tízezer fölött volt minden egyes állomáson, ezért a szervezők úgy döntöttek: plusz egy futammal bővítik a menetrendet.
A tavalyi év egyértelműen Kanadáról szólt, ugyanis a kanadai jégkorisok szerezték meg a világranglista első négy helyét.
A bajnok a kirobbanó formában lévő Kyle Croxall lett, akit a többi versenyzőnek - az egyre erősebb mezőny ellenére - rendkívül nehéz lesz letaszítani a trónjáról.

A szezonnyitót december elsején rendezik a kanadai Niagara Falls városában.
A kanadai megmérettetés után csak 2013-ban folytatódnak a csaták.
A második állomásra január 26-án kerül sor az egyesült államokbeli Saint Paulban.
Az USA után az európai télbe repítik át a versenyeket, ahol az egyre nagyobb downhill jégkorcsolyás bázissal rendelkező Hollandiában kezdenek a srácok február 9-én, majd március 2-án már Svájcban tartják az újabb fordulót.
A szezon keretes lezárással ér majd véget, ugyanis a megnyitó mellett a március 26-i nagy finálénak is Kanada lesz a házigazdája.

Íme tehát a menetrend mégegyszer:

December 1.: Kanada, Niagara Falls
Január 26.: USA, Saint Paul
Február 9.: Hollandia, Landgraaf
Március 2.: Svájc, Lausanne
Március 26.: Kanada, Quebec
Top