Hammer 940x116

Kezdődik a szörfszezon: Bijl és Angulo együtt melegítettek Hawaii-on

2013.04.27.
(0 szavazat)
Szerző 
A két pro windsurf versenyző, Bijl és Angulo nemcsak üzleti kapcsolatukat fonták szorosabbra, a versenyszezonra is együtt készültek Maui partjainál. Video.Míg (nagyobbik) sráca bicajon száguld, Pieter Bijl addig sem ül tétlen.
A holland PWA hullámlovas Josh Angulo-val Hawaii-on nekikezdett a felkészülésnek.

Bijl 1998 óta profi, de már gyermekként is imádta a hullámokat.
"Szüleim is szörfösök voltak, így könnyű volt. Amikor kivitték a nővéremet vitorlázni születésnapja alkalmából, kipróbáltam én is. Nem nagyon tetszett akkor még, azt hiszem, picit fiatal voltam. Pár év elteltével aztán már semmi nem volt, amit jobban szerettem volna."

A 33 éves szörfös Maui-n él családjával, és nem csak a versenyzésből.
A szakmaiságot az élvezettel keverni - ez a mottója, s több száz különböző terméket dolgozott ki szörfösöknek a Fanatic, a NeilPryde és a JP logói alatt.

Angulo-val sem csak a versenyek kötik össze. Két év után, amit versenyzőként s fejlesztőként töltött a JP-nél, a szintén nagy öreg PWA-s versenyző (1993 óta profi), Josh Angulóval úgy döntöttek, szorosabbra fonják a szakmai köteléket, s Bijl is beszáll az Angulo Boards üzletbe.

Az Angulo Boards-t még Josh gyermekkorában alapította apja. Josh, mint bátyjai, a szintén nagy szörfös Andy és Mark Angulo (Mar a nyolcvanas évek legendás profija), a Hawaii körüli hulámokon nőttek fel. Sosem volt kérdés, hogy Josh is a profik sorába akar tartozni, s a 90-es évek kilengését (drog, alkohol, csúnya mélypontok, amikől akkor szponzorai, a Gun Sails vagy a North Sails hosszan tudna mesélni...) profi maradt: jött 2004, Cape Verde, ahol későbbi feleségével, Claudival találkozott... és azóta minden rendben, sőt.

Az üzlet és a deszkák tehát száguldanak, már csak be kell törni, jól megülni a hullámokat, mert kezdődik a szezon...

Április 26-30. között rendezik az idei világkupa-sorozat nyitóversenyét, Neusiedlersee-n, Podersdorf-nál, Ausztriában.
A tó ideális a kite és a windsurf minden típusához, stílusához, a méreténél fogva is, ráadásul elég sekély: egy átlagos felnőttnek a tó bármely pontján leér a lába.
Itt lehet technikázni, manőverezni, ugratni a rámpákon. (a szervező weboldala: http://www.surfworldcup.at/index.php)

Az üzlet és a barátság nem akadályozza meg a két profit a közös siklásban, sőt mostani videójukon is látszik a profizmus és az összhang: 


Top