Hammer 940x116

Gonz nyomot hagy

2013.07.16.
(0 szavazat)
Szerző 
Az Adidas köszönöm-videója a zseni deszkásnak a másfél évtizedért, amit velük is megosztott.
 

Mark "The Gonz" Gonzales 15 éve. Ez akkor is oly sok együtt töltött idő, ha csupán fele annak, amióta gyűri a flasztert. Ami alatt félelmeit és gátlásáit levetve legendává érett.

Ő mondta egyszer (amint arról a kisfilm hsz-ben is megemlékeznek):

"Amikor már nem félsz, hogy kinevetnek, vagy megítélnek, akkor kezdesz élni."


Tizenhárom volt még csak, mikor haverjával Kaliforniában begördült az addig még szinte nem is létező utcai gördeszkázás világába, s 1985-től már a profik között építgette és színezte azt.
Az Adidas méltó módon ünnepli és köszöni meg ezt a másfél évtizedet amit megosztott velük. Egy olyan filmmel, amielyben sorra felvonulnak azok, akikkel megismerkedett, együtt dolgozott, barátaivá lettek az évek alatt. Az ő szemükön keresztül láthatjuk a polihisztor legendát. Mert az: élő legenda, akkor is, ha
 saját bevallása szerint az 540 és a 900 máig landolatlan kihívás számára.


Van a méltatásban valami, még akkor is, ha tudjuk, hogy a szponzor saját védencét mindig miszitfikálja:

Az Adidas szerint egyszerűen saját maga alkotta világban él, amelyben nem csupán következő lépését megjósolni nehéz, de már-már a lehetetlenség határát súrolja az is, hogy bárki is lépést tartson vele. Sőt nem csak a gördeszkázásban, de bármely más sportban sem lehet hozzá hasonlót találni. Esetleg, ha Olga Korbut-nak és Bobby Fischernek közös szerelemgyermeke születne, akit Muhhamad ali nevel, és Pablo Picasso-tól vesz élet- és más művészeti leckéket, akkor talán mérföldnyire közelíthetné...

Ha ennek a fele sem igaz, vagy akár harmadoljuk is...  egy elképesztő embert kapunk. Mert itt nem csak a riderről van szó. És nem is csak a költő-grafikus-festő-... művészről:

 
Kép: John Humphryes: 
"Különlegesen emlékezetes éjszaka volt, mert Mark, Brad Staba és én deszkáztunk, körül a városon, és ismét kölöknek éreztem magam. Ez az egyik különleges dolog Mark-ban: minden percet élvezel, ha vele vagy." 

Másfél évtized nyomai The Gonz-tól:Top