Hammer 940x116

Jeb Corliss megcsinálta

2013.10.01.
(0 szavazat)
Szerző 
A legdurvább mókusruhás mutatvány, amit valaha láttál: Jeb Corlissnak sikerült keresztülsuhannia a kínai Jianglang hegy alig két embernyi széles hasadékán.

 

Habár az időjárási körülmények nem voltak ideálisak, ez sem állíthatta meg minden idők egyik legnagyobb bázisugróját.

A wingsuitman – ha nem is indul az alig két hét múlva esedékes siklóruhás világversenyen, a World Wingsuit League-n, amit szintén itt, hőstette színhelyétől nem messze Kínában rendeznek – bebizonyította: igenis, nevének a sport legjobbjainak listáján a helye.
Ráadásul azok után, hogy felgyógyult tavalyi sérüléséből, amikoris 100 mph-val, azaz több, mint 160 km/h-val nekicsapódott a dél-afrikai Táblahegynek.

Most végsebessége a 195 km/h-t is meghaladta,
de a nyirkos, ködös idő ellenére az észveszetjtő kísérlet megfelelő előkészületek után meglepően simán lezajlott.

Az ugrás után teljes extázisban, az adrenalintól túlfűtötten nyilatkozott: Soha életében nem félt még ennyire, mint most, amikor szinte csak karnyújtásnyira repült a felül Eiffel toronynyi, alul alig 7-8 méter széles, 300 méter hosszú hasadékban.


"Kétség kívül ez volt a legeslegdurvább dolog, amit valaha tettem, és nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy sikerült" – nyilatkozta (www.today.com/video/today/53130717/#) az ugrás után a 37 éves amerikai fenegyerek.

FB profilján arról is mesélt, hogy a felvételeket is elég kalandos úton sikerült visszaszerezni:"Ahogy elhagytam a hasadékot, ki kellett nyitnom az ernyőmet, hogy ne repüljek túl messze a földetérési ponttól, amely már így is mögém került. Ehhez el kellett érjem a maximum sebességet, ami 122 mph (196,5 km/h - a szerk.). A nyitás annyira heves volt, hogy letépte a kamerát a fejemről, ami mint egy tomahawk szántotta végig a dzsungelt. Egy kilencvenfős felderítő sereg ment utána, 20 perc alatt meg is találták a felvételeket. A legfantasztikusabb az egészben, hogy háromból két kamerán egy karcolás nélkül úszták meg a zuhanást, tökéletesen működnek."
 
Top