Hammer 940x116

Az épületmászók - életstílus-sorozat a Flow-tól

2013.10.04.
(0 szavazat)
Szerző 
A Flow új sorozatot indított az épületmászókról. Buildering. A boulder és a parkour technikák egyesítése. Megmászni bármit, amit építettek - a legrövidebb távolság két pont között, eegyenesen fel a falon, a híd oldalán, át a korláton. Vagy csak a szépségéért, a hasadékokon, repedéseken, esőcsatornákon, peremekbe kapaszkodva.
 

A sorozat első részében  - ki más? - Andy "Kiell" Day mutatja meg a mászótechnikát, a második, október 2-i adásban pedig kicsit parkour-ösebb mutatványokkal Bobby Gordon-Smith jelentkezik."Bobby az egyik kedvenc mászótársam és fotóalanyom. Csendesen edz. Gyönyörűen mozdul." - írta róla Andy Day, az egyik leghíresebb parkour és mászófotós, aki karrierje kezdete óta, több, mint egy évtizede mozog ebben a témában igen otthonosan, maga is.

Andy Day bemutatja a sport izgalmát, gondolatvilágát, helyét a városi térben, bevezet az izgalmakba, a gondolati háttérbe és természetesen aláfesti mindezt az alapvető mozdulatok gyönyörű, koncentrált prezentálásával:Bobby a második részben a sport lényegét ismerteti, valamint a parkour-rel való kapcsolatát:

Top