Hammer 940x116

Wakeskate a rizsföldeken: gyönyörű és izgalmas mutatványok Babanue szigetén

2013.10.29.
(0 szavazat)
Szerző 
A világ nyolcadik csodájaként is emlegetett fülöp-szigeteki elárasztott rizsteraszok labirintusa maga az álom-wakeföld.
 

képek: RedBull

A világ nyolcadik csodájának, az újkori történelemmel egyidős rizsteraszoknak természetes fénye az utóbbi évtizedben kissé megkopott.

A Bananue sziget magasra nyúló, keskeny teraszos rizsföldjeinek híre több szájon forog, mint amennyi kéz műveli. Ez persze nem ok arra, hogy vízividámparkot húzzanak fel a helyére - de hát ilyesmiről szó sem volt.

Az amerikai wakerider, Brian Grubb gyakran látogat el errefelé, neki támadt a ragyogó ötlete, amikor egy rajzon (konkrétan egy ezer peso-s bankjegyen) is meglátta a rizsföldek alapjait.
Rögtön azon kezdett agyalni, hogy no, ide már csak egy csörlő kellene...
Aztán fogta magát és a német pro wake-es haverját, Dominik Preisner-t, és felkerekedtek egy olyan csapatot építeni, akik gyakorlatban is segítenek megvalósítani az álmot.Nem volt teljesen egyszerű, mindent meg kellett ígérni: nem esik baja a növényeknek, az állatoknak, a kultúrának, a rizsszedőknek, a rizst nem szedőknek, ráadásul Grubb szerint eleinte nem is értették pontosan a filippínók, hogy mi a csudát szeretne pontosan - de azért kedvesen rábólintottak.


... hajnaltól napestig:

Grubb az egész megvalósulása alatt elemében érezte magát - mióta 2007-ben a Wakeboarder Magazin az "Év Wakeskaterének" nevezte, mindent megtesz azért, hogy az egyébként is gyorsan terjedő sportágat népszerűsítse.

Először persze ő is wakeboarddal kísérletezett, imádta.
Aztán 14-16 évesen egyre többet találkozott a wakeskate-tel, annyit, hogy abból aztán szerelem lett.

Imádja, hogy megszabadult a wakeboard kötéseitől, úgy érzi, még a gördeszkánál is szabadabb mozgást engedhet meg magának és úgy egyébként sorra látogatja (eredménnyel) a versenyeket is (Vans Triple Crown Championship, National Championship, World Championship, Byerly Toe Jam Tour,Pro Wakeskate Tour), bár legjobban a forgatásokat élvezi, no meg a freeride-ot, csak úgy.


Nem állítjuk, hogy ő lenne a legjobb, de az biztos, hogy kevesebb ismert arca van a wakeskate-nek jelenleg, mint ő.Top