Hammer 940x116

Hovering és más megoldások

2015.10.15.
(0 szavazat)
Szerző 

A hollandok gondolnak bringásaikra - annyi van belőlük, hogy nehéz is volna kihagyni őket a számításból - hát körforgalmat emeltek nekik. Szó szerint: az autópálya fölé.

Ha már mostanában olyan szépen születnek a cikkek az épülő bicikli-útvonalakról, a megújulú/kiépülő Velencei-tó körüli bringakörgyűrűről, álljon itt még egy, ami célként lebeghet a magyarok szeme előtt is: 

A Hovenring, azaz a holland biciklis körforgalom, aminek tavaly nyári átadása óta csodájára járnak - főként a nem-hollandok. Országukban ugyanis sokan használnak bringát a mindennapi közlekedésre autók helyett, (sőt, tömegközlekedés helyett is, hiszen ott van nekik az OV-Fiets rendszer, azaz a "BKV-s" közbringák: http://www.aviewfromthecyclepath.com/search/label/ovfiets) így a városokat is átszövik a széles, külön sávos kiépített bringautak, nem ismeretlenek az automata kerékpár-tárolók,

(mint ahogyan a japánoktól is sokan irigylik: )

Persze a német verzió sem rossz :)

A cseheknek meg automata üvegkalickájuk van:

1968 0

De visszatérve a tárolástól a biztonságos közlekedésre: íme a Honvenring, ez a 70 méter magasan futó, ringlispílhez hasonlatos körforgalom, ami a Eindhoven és Veldhoven közötti megnövekedett kerékpárforgalmat volt hivatott kiszolgálni.

Top