Hammer 940x116

Ha az élet egy játék - íme a szabályok

2015.10.15.
(0 szavazat)
Szerző 

Az elmúlt huszonnégy évben az Emberi élet szabályai bejárták a világot, fénymásolták és adták át egymásnak barátok, ismerősök, továbbították az interneten keresztül, nyomtatott kiadványokban jelent meg.

Azonban kevésbé ismert, hogy ez a bölcsességekből álló remekmű Chérie Carter-Scott, "Ha az élet egy játék - íme a szabályok" című könyvéből származik, mely egy általánosan javasolt mű az életvezetési "iparban", és sok más területen, melyek összefüggésben vannak az önbecsüléssel, önfejlesztéssel és az önmegvalósítással.

Eltekintve könyvének rövid kivonataitól Dr. Carter-Scott azt is kifejti, hogy a "szabályok" kidolgozása elég hosszú időt vett igénybe, mielőtt könyve 1998-ban megjelent, különösen az 1970-es évek során, egy három hónapos tanácsadói képzési program tervezése alatt.

Íme egy rövid összefoglaló és magyarázat "Az emberi élet tíz szabályához":

Első szabály - Kapsz egy testet. Akár szereted vagy utálod, egy életre a tiéd, így hát fogadd el. Az számít igazán, hogy mi van belül.

Második szabály - Leckékben részesülsz. Az élet egy folyamatos tanulási tapasztalat, amely minden nap lehetőséget biztosít a számodra, hogy még többet tanulj. Ezek a leckék számodra különlegesek, és a belőlük történő tanulás a kulcs a saját életed jelentésének és jelentőségének felfedezéséhez és beteljesítéséhez.

Harmadik szabály - Nincsenek hibák, csak leckék. A bölcsesség irányába való fejlődés egy folyamat, kísérletezés, próbálgatás és tévedés, ezért elkerülhetetlen, hogy a dolgok nem mindig a terv szerint mennek, vagy úgy, ahogy szeretted volna.

Az együttérzés az orvosság a kíméletlen ítélkezésre mind magunkkal, mind másokkal szemben. A megbocsátás nem csupán isteni jellemvonás, de az érzelmi adósság eltörlésének tette is. Az erkölcsös, tisztességes és humort is megengedő viselkedés elsősorban az a képesség, hogy képes vagy magadon és a saját szerencsétlenségeden nevetni, ami központi szerepet játszik a "hibák" szempontjából, melyek egyszerűen leckék, amiket meg kell tanulnod.

Top