Hammer 940x116

Van napi 5 perced a lelkedért?

2015.10.15.
(0 szavazat)
Szerző 

Mindenkinek legalább öt percig kellene csak és kizárólag saját magával foglalkoznia, így kizárhatók a zavaró gondolatok a lelkünkből. A Life.hu öt tipp segítségével mutatja meg, hogyan kell ezt csinálni!

1. Utazz el valahová képezeletben

Gondolj el egy helyet, hol szívesen lennél. Csukd be a szemed, és képzelj el egy (lehetőleg pihentető) helyet. Gondold oda az apró részleteket is. Ne csak a külvilágra gondolj, hanem arra is, hogy mit érzel.. Minél élethűbb lett a kép, a tested annál inkább el tud lazulni.

2. Vegyél egy mély levegőt, majd fújd ki – bárhol is vagy

Vegyél mély levegőt (lassan), majd fújd ki teljesen. Ezt az egyszerűgyakorlatot többszöri ismételd meg többször, mert már ez önmagában is képes elűzni a stresszt. Ráadásul serkenti az agyműködést is. Ami a legjobb ebben, hogy szinte bárhol meg lehet csinálni – munka közben vagy akár a buszon is.

3. Figyeld meg a légzésed

Feküdj le háttal, vegyél fel egy kényelmes pozíciót. Ha ez megvolt, innen már csak az a dolgod, hogy (lehunyt szemmel) figyeled a légzésed. Ne kontrolláld, csak figyeld!

4. Kerüld az energiavámpírokat

Vedd körbe magad olyan emberekkel, akik pozitív energiával tudnak feltölteni, inspirálnak, és nem állandóan csak panaszkodnak. Nem kell feltétlenül találkoznod velük, elég, ha felhívod őket telefonon.

Top