Hammer 940x116

Te jó ég! Így néz ki a Föld fentről?

2013.10.18.
(0 szavazat)
Szerző 
Az Európai Űrügynökség (ESA) időről-időre különleges műholdfelvételeket közöl bolygónkról. Némelyik fotó igazán rejtelmes, absztrakt vagy bizarr, pedig csak a természet különös alakzatait mutatja szokatlan fényben vagy perspektívából.


Némelyik képről csak nehezen dönthető el, hogy mit ábrázol. Aki találgatni szeretne, először ne olvassa el a képaláírásokat.

A Landsat műhold felvétele 2011 októberében a Missisipi deltájáról, az átszínezett képen a szárazföldön lévő vegetáció rózsaszínben pompázik a sötétkék víztől közrefogva.

A Kompsat-2 műhold fényképén a Washington állambeli Rolling hills framvidék látható idén árilis 4-én.

Az Uluru, avagy Ayers Rock szigethegy az ausztrál sivatag közepén, ahogy a Kompsat-2 látta idén szeptember 6-án.

A japán ALOS műhold fényképezte le idén szeptember 6-án a délkelet-líbiai  Al Jawf oázis környékét a repülőtérrel, és az öntözéses gazdálkodást jól mutató kör alakú foltokkal.


A Landsat-8 idén május 30-án készült felvétele Grönland déli csúcsát mutatja, ahogy a felők között átlátszik a hatalmas jégmező.

A koreai Kompsat-2 tavaly január 7-én látta ilyennek a Namib-sivatagot. A kék-fehér sáv a kiszáradt Tsauchab folyó mederágya. A fekete pontok a homoktenger és a meder között, a vegetáció jelei. S a folyó mellett a vidéket átszelő főút keskeny csíkja is megfigyelhető.

A 2012 januárjában közreadott képet az Ikonos-2 műhold készítette az iráni Dasht-e Kavir sós sivatagról.

Forrás: http://novosapiens.blog.hu/2013/10/16/bizarr_urfotok_a_foldrol
 

Top