Hammer 940x116

A vovinam-ot felkarolta Hollywood

2015.10.15.
(0 szavazat)
Szerző 

A vovinam, Vietnam fegyverekkel (illetve azok nélkül is…) űzött harcművészeti stílusa fontos szerepet kapott egy hollywoodi akciófilmben, amit várhatóan az év végére fejeznek be. Kötelező néznivalónak ígérkezik, meglepetés szereplővel!

A produkció a “Fight For Life” címet viseli, rendezője pedig Ace Cruz, aki egy kambodzsai királyi tisztviselővel karöltve (Rat Sokhorn) dolgozik. A film “wow faktora” továbbá, hogy szerepel benne a volt profi nehézsúlyú bokszvilágbajnok, Evander Holyfield, illetve Michael Madsen (Kill Bill, Sin City, Kutyaszorítóban) is.

A Fight For Life egy kambodzsai fiúról szól, akinek sanyargatott gyermekkora volt, de később olyan jó vovinam harcos válik belőle, hogy mindenki felfigyel rá. A rendező elárulta a film rejtett mondanivalóját is:

“Segítenünk kell másokat azért, hogy jobb emberek lehessünk. Ez a filozófia jellemzi a vovinamot is.”

A film – amit Amerikában, Kambodzsában, Vietnamban, Thaiföldön és a Fülöp-szigeteken is forgatnak – készítője tízmillió dollárból gazdálkodhat.

Rat Sokhorn elmondta, hogy nem titkolt célja a vovinam világszintű népszerűsítése. A kambodzsai születésű tisztviselő maga is harcművész: tíz éven át tanult vovinamot Nguyen Van Chieu nagymestertől (fotónkon), aki a Vovinam Világszövetség műszaki alelnöke.

Top