Hammer 940x116

Mielőtt hozzáfognál egy teljesíménytúrához...

2015.06.15.
(0 szavazat)
Szerző 
Íme pár tipp, ami hozzásegíthet ahhoz, hogy kerékpároddal bejárd akár az egész világot!

1. Ne gondold túl – csak csináld!

A tervezés szükséges ahhoz, hogy minimalizáljuk a ránk leselkedő veszélyeket, de ne gondoljuk túl a dolgokat! Legyen nálunk extra alkatrész, térkép, útlevél és kempingfelszerelés. Nem kell feltétlenül készülnünk a megmérettetésre – elég, ha egész évben bringázunk, és szinten tartjuk magunkat. A teljesítménytúra sikere sokszor nem testünk fizikai állapotától függ, hanem – minden, ez is… – fejben dől el.
2. Mindig legyen B-terved!

Legyünk bármennyire is magabiztosak és lelkesek, a technológia sok esetben életmentő lehet, ezért használjuk ki a lehetőséget. Egy GPS-es nyomkövető eszköz hasznunkra lehet vészhelyzet esetén. Ha esetleg nagyon elfáradtunk, oldjuk meg a helyzetet kreatívan – spóroljunk az energiánkkal. Használjuk például kabátunkat ernyőként.


3. Ismerd saját magad!

Inkább egyedül szeretsz barangolni, vagy jobban érzed magad, ha körülvesznek az emberek? Túrázni lehet egyedül is, és csoportban is. Vannak, akik azt szeretik, ha kerékpározás közben tudnak elmélkedni. Te ilyen típus vagy, vagy inkább csoportban érzed jól magad? Tudnod kell a választ.
4. Nem minden a bringán múlik

A fenti kijelentéssel bizonyára sokan nem értenek egyet, de a teljesítménytúra valójában nem is a bringázásról szól. Ez egy olyan út, ahol meg lehet ismerkedni új emberekkel, és ahol számos kalandot át lehet élni. Ha elfáradtunk, bizonyos helyeken egy teára szívesen látnak minket – hát nem nagyobb élmény ez, mint bringázni? Ha nem vagyunk őrülten szerelmesek a sportba, akkor tekintsünk úgy a kerékpárra, mint egy eszközre, melynek segítségével új élményekkel és ismerősökkel gazdagodhatunk.

Forrás: redbull.com

Top