Hammer 940x116

Így méregteleníts folyamatosan

2015.08.07.
(0 szavazat)
Szerző 
Ha egészséges, testünk folyamatosan méregtelenít. Már a légzés, az emésztés, az izmaink használata, vagy csak az a tény, hogy élünk, olyan méreganyagokat termel a szervezetben, amiket el kell távolítanunk a szervezetünkből.


A betegségek kialakulásának egy oka van: celluláris meghibásodás, annak pedig két oka lehet: a helytelen táplálkozás és a túlzottan sok toxicitás.

Annak ellenére, hogy a méregtelenítés nagy népszerűségnek örvend, sokan táplálkoznak egészségtelenül (akár az egész évben), és az évente egyszeri méregtelenítéstől várják a csodát. Elmondjuk, hogyan méregtelenítsünk ennél sokkal gyakrabban.

Méregtelenítés diétával

Együnk több zöldséget, mint gyümölcsöt! Sokan próbálnak gyümölcslevekkel méregteleníteni, de figyelmen kívül hagyják a gyümölcscukrot. Csináljunk magunknak egy nagy salátát tizenöt féle zöldségből és gyógynövényből (pl. fokhagyma). Az interneten számos remek recept fellelhető.

Az imént említett élelmiszerek beindítják a szerveink működését, megelőzik a betegségeket és kitisztítják a szervezetünket a méreganyagoktól, ezért akár egész évben fogyaszthatjuk őket. Emellett kerüljük a túlzott húsfogyasztást, hiszen ezeket nehezebb megemészteni. 

Igyunk, hogy méregtelenítsünk

Lehetőleg igyunk minél többet. Ha háromnál több litert nem tudunk meginni, akkor nem kell erőltetni a dolgot, de erre a legtöbb ember elvileg képes. Készítsünk egy jó kis limonádét, lehetőleg steviával, ne cukorral! A citrom többek között segít a májnak a méregtelenítésben. Tegyünk az innivalónkba vörösáfonyát is, mert az a veséket erősíti, a víz pedig átmossa a testet.
Top