Hammer 940x116

Every Day Is Game Day – ez a jelmondat!

2015.10.15.
(0 szavazat)
Szerző 

Amerikai utazásom elsődleges célja a szakmai fejlődés volt, így nyugodtan mondhatom, hogy az Athletes Performance főhadiszállásán töltött 2 hét óriási tapasztalatot jelent szakmai téren.

Mi is az Athletes Performance?

Nehéz megfogalmazni egy mondatban. Egy zseniális edző víziója; egy koncepció, ami az etikus (doppingszer nélküli) és maximális hatékonyságú edzést tűzte zászlajára; a megalkuvás nélküli minőségre törekvés; a teljesítményfokozás csúcsa; egy tökéletes (ha egyáltalán van ilyen) és átfogó rendszer. Nem csak sportolóknak, hanem mindenkinek szól, mivel elvekről van szó.

1971 0

Úgy gondolom egy ilyen képzésre meg kell érnie a résztvevőnek. Én sem bánom, hogy nem 2 évvel ezelőtt jutottam el ide, nem mindegy, hogy milyen alapokkal érkezünk, hogy a rengeteg információból összeálljon a kép.

Az AP jelmondata Every Day Is Game Day! És ez kivétel nélkül igaz minden emberre, nem csak a sportolókra. Az edzések ebben a szellemben zajlanak és erre épül a koncepció is. Felkészíteni az embereket a mindennapi élet kihívásaira. A sportolóknál elsődleges cél a sérülések csökkentése mellett a maximális teljesítményfokozás és a produktív sportolói karrier kitolása 2-3 évvel (hogy mennyire fontos ez egy sportoló életében azt hiszem nem kell magyarázni). A koncepció 4 területre koncentrál:

1. Edzés
2. Regeneráció
3. Táplálkozás
4. Mindset (gondolkodás, motiváció)

Természetesen minden területen professzionális szakember gárdával dolgoznak.

Az alapító Mark Verstegen, aki számos könyvet és dvd-t jelentetett meg a különböző sportolók teljesítményfokozásáról, de pl a Core Performance könyve mindenkinek szól.

A Performance Mentorship programjuk 4 szintből áll, minden szint egy 5 napos képzést takar. Én most PM Phase 1-2-n vettem részt.

A phoenix-i létesítmény az első AP bázis, az elmúlt években azonban már további 4 hellyel bővült a sportközpontjaik száma.

Top